Så här matchar Storvreta IBK under försäsongen

SF3FalunvsSIBK_251.JPG
Foton Adam Troy

Med fler matcher än någonsin i SSL under september och oktober så har Storvreta valt att matcha relativt lätt inför premiären. Två cuper och en träningsmatch står på schemat.

Storvreta inleder redan nu på fredag när man spelar mot Rychenberg i Uppsala Floorball Challenge i nya IFU Arena.

– Jättekul att möta internationellt motstånd och så får vi möta Rasmus Sundstedt och Fredrik Holtz. Häftigt att spela mot gamla Storvretaspelare. Man kommer få se ett glatt, hungrigt och suget lag! De ligger efter med innebandyn så de kommer nog tycka att det är skitkul att lira så det blir nog kul att se oss, säger Stefan Forsman.

Andra matchen i Uppsala Floorball Challenge kommer sedan på lördagen. Vid vinst mot Rychenberg är det final 19:30 som gäller, vid förlust match om tredjeplatsen 14:30. Motståndet där beror på resultatet i matchen mellan Sirius och Classic på fredagen.

SIBKPracticePreUFC_369.JPG

Efterföljande helg är det sedan cup i Estland som gäller. Dels för att jobba med lagets målsättningar och komma närmare varandra men också för att bygga relationer inför Storvretacupen.

– Det är ett samarbete för våran cup där vi jobbar med Estland för att få över Estniska lag till Storvretacupen. Sen är det kul att få komma iväg och vara borta och kunna vara ihop mycket, prata målsättningar, spela matcher och ha kul, säger Stefan Forsman.

Från början var det tänkt att Storvreta skulle spela mot det Estniska landslaget men det blev inte av. Men motståndet blir fortfarandet tufft under Tallink Floorball Cup då Storvreta möter både Finskt och Lettiska motstånd och avslutar med match mot finska silvermedaljörerna Happee.

SF4SIBKvsFalun_058.JPG
Sen efter matcherna i Tallink Floorball Cup väntar en numer traditionsenlig träningsmatch mot IBF Falun den 3 september. Denna försäsong spelas matchen åter i Sala som organiserar matchen under sin damturnering KeLo Cup.

– Det är också bra motstånd. Efter det gör vi avstamp och sedan så är det Finnkamp där det är många som försvinner. Så vi har avstamp med möten och tränar hårt efter den matchen och sen är det dags för serien, säger Stefan Forsman.

Det kan tillkomma någon enstaka match men då uppdateras texten.

Uppsala Floorball Challenge, IFU Arena [biljetter] [webbsändning]
19 augusti 21:00 mot Rychenberg
20 augusti 14:30 (vid förlust) eller 19:30 (vid vinst) mot Classic eller Sirius

26 augusti Tallink Floorball Cup